måndag 10 december 2018


Just lyssnat till Annies klara och tydliga presskonferens med nej till Stefan Löfven och nej till extraval. De största partierna M och S måste ta ansvar. 
Det närmar sig en bred samarbetsregering med Alliansen plus S, Mp där Löfven och Annie eller Kristersson delar på statsministerposten två år vardera. Med mycket ansvar och lite god vilja så....


Jag ville inte tala om imponerad i FB-kommentaren, det låter lite för mycket beröm,
men hon höll faktiskt en fantastisk presskonferens. Tanken var ju att Löfven och Talmananen Andreas Norlén skulle hålla en pressträff, eller någon av dem efter att de träffats i morse. Löfven skulle då ha lämnat beskedet till talmannen och det gjorde han säkert också. Därefter skulle talmannen ge media information. Men Annie, var smartare och snabbare och kallade till presskonferens själv direkt klockan 10.00.

Aldrig hört henne så bra på alla frågor och följdfrågor. Det lät efter ett tag som om journalisterna slutade ställa hårda och provocerande frågor för de fick alltid så tydliga svar.
Varför tillåts Annie hålla egna valtal i TV stod det i en av FB-kommentarerna. Därför att hon just uppfattade situationen storhet och gjorde det som också både Löfven, Kristersson och Björklunbd kunde ha gjort. Eller varför inte Jonas som säkert sitter och är förbannad på Annies motiv för ett Nej, att Jonas och V fått igenom sina kravpunkter mot Löfven men inte C.

Vad blir nu nästa pilsner från Talmannen. Han måste naturligtvis låta pröva några talmansrundor till i riksdagen innan han kan lägga fram ett förslag som mitt.
Men om han inte hittar något troligt förslag som kan gå igenom i riksdagen så kan han komma med mitt förslag tidigare, Att tvinga gå till etxtraval är ju en stor prestigeförlust för talmannen.




Inga kommentarer: