torsdag 20 december 2018

Och i går beslöt Talman A Norle´n att det inte blir någon ny regering före Jul.Den 28 dec skahan ha en telefonrunda med Löfven och Kristersson, den 14 en talmansrunda och den 16 jan det tredje statsministervalet i riksdagen.
Blir det ingen statsminister då heller så blir den sista omröstningen den 23 jan.och sedan extraval.
Lite oväntat kanske. Han sa själv vid pressträffen att han ansåg det vara tid att välja regering och att han gärna såg en sådan så snabbt som möjligt. Han hänvisade till partiledarna som ville har mer tid på sig.

Positivt var att han omnämnde M och S med statsministerkandidaterna Kristersson och Löfven som de som ska ha lite jobb i Jul- och nyårshelgen.
Inte några sonderingsuppdrag men uppdrag för var och en att undersöka vilka regeringskonstellationer de kan så ihop och så får vi se om de två återstående riksdagsomröstningarna behövs. Ett bra upplägg med en tydlig tidsplan.

Jag blir allt säkrare på att det är bättre både för landet och centern att få till en uppgörelse med Löfven, men om inte Kristersson blir vald på den tredje rundan i riksdagen åter kommer mitt förslag som jag också skickat till såväl talmannen som Mikael Arthursson, vår partisekreterare.
Låt de båda statsministerkandidaterna få styra  i två år var som statsminister. Det kräver att de kan samarbeta och ta ansvar för en handlingskraftig regering. SD och V blir utanför och Annie blir vice statsminister under hela mandatperioden. Med lite god vilja så..

Inga kommentarer: