lördag 1 december 2018

Otroligt imponerad av 15-åriga Greta Thunberg som dragit igång en närmast internationell kampanjorganisation för manifestation för klimatet.
Ja, man vet inte vad man ska säga, men  visst är det fantastiskt att dra igång en sådan rörelse som manar till klimatstrejk som fått 100-tals orter i Sverige att göra likadant Och detta inför det stora klimatmötet COP 26 i Polen som startar nu i helgen. Och krisen är redan här och kommer närmare i varje forskarrapport som presenteras. WTO-rapporten talar om en tredubbling av utsläppen eller tom en femdubbling om vi inte satsar hårdare i världen.

På måndag ska Greta T träffa FN:s generalsekreterare António Guterres i Katowice och det skriver hon om på Twitter.

Jag var på COP 15 i Köpenhamn 2009 med nätverket för Spårbilar och blev tagen av entusiasmen och engagemanget då, bl a från Obama som deltog i aktionerna.
Men det är inget mot den rörelse som nu finns i världen från både aktivister och politiska partier och länder. Jag minns Maldivernas representanter som visade hur landet kommer att dränkas av havet om inte världens CO2 utsläpp minskar kraftigt. Så har det inte blivit, i varje fall inte tillräckligt. Heja Greta.Vi behöver fler som Dig.

Inga kommentarer: