fredag 1 februari 2019

Nu kommer diskussionen upp igen om en sammanslagning av Centern och Liberalerna. 
Folkpartiet hette det då 1973 när Centern hade förtroenderåd och Torbjörn Fälldin inledde med att tala om en sammanslagning av Centerpartiet och Folkpartiet. Jag var där som ombudsman för Centern. Gunnar Helén, som var partiledare för Folkpartiet och Torbjörn Fälldin hade diskuterat frågan och den skulle nu föras vidare. Ner från Centerns Ungdomsförbunds möte i Östersund kom ordföranden Karl Erik Olsson till mötet i Uppsala och talade om att CUF fattat beslut om att säga nej till en sammanslagning.

Torbjörn blev väldigt missnöjd,besviken och säkert arg och det blev en stor debatt på förtroenderådet.
Det visade sig att det Torbjörn trots sin popularitet som partiledare inte hade så starkt stöd, Ungdomsförbundets beslut var glasklart och det hade varit svårt att driva igenom en sammanslagning mot CUF. Det blev inget av det och det var klokt det

Vad säger vi i dag då. Jag säger, låt det beslutet stå kvar. Det finns ingen opinion vare sig i Centern eller Liberalerna för någon sammanslagning.
Även om L skulle göra ett dåligt EU-val är det inget motiv för en sammanslagning av partierna, även om samarbetet i regeringsförhandlingarna  med S, Mp har stärkt också samarbetet mellan C och L.
Ta bara några stora frågor, Nato, kärnkraft och euro och det blir ganska klart....

Inga kommentarer: