söndag 9 november 2008

Veckan lider mot sitt slut eller den nya veckan inleds. Bara att välja. I går kväll lördag var jag på ett möte om EU:s Lissabonfördrag och Europas framtid med Nej till EU, folkomröstning.nu tillsammans med latinamerikansk mat och musik på Pontonjärgatan på Kungsholmen. Fantastiskt med ett 60-tal personer som vill diskutera Lissabonfördraget och en alltmer ökad EU-makt och militarisering tillsammans med mig från centerpartiet och Björn von der Esch från Junilistan. Klimat, miljö, samarbete mellan länder och folk i Europa och hela världen. Utbyte av värderingar och åsikter, demokrati, öppenhet, diplomati, fredsinsatser och samarbete på de enskilda ländernas villkor, ja. Men inte påtvingad överstatlighet, inte militarisering, inte centralisering och toppstyrning, inte tjänstemän i en kommission utan folkligt ansvar. Ja, det kommer fram mycket under en kväll. Och vilken musik. Latinamerika.
Varför vågar inte partierna, ditt parti centern t.ex, ha en folkomröstning? Ja, vad svarar man. Dom vågar inte, dom talar om ett smalare och vassare EU men ställer sig bakom ettfetare och klåfingrigare. Dom vågar inte folkomrösta för dom vet att dom förlorar. Det är svaret.
Men det bryr sig inte Emma om som sover över hos farmor och farfar. Jag får en klapp på morgonen där vi ligger i sängen och det lever jag länge på, liksom när hon vill gunga högre och högre på det söndagsfriga dagiset Dalstugan. "Vi har det bra du och jag farfar". Vad säger du om det.
Spelade riktigt bra tennis i dag mot Micke, Emmas pappa. Hade 3-3 i första set men förlorade till slut, men vadå´.Världsliga ting.
I morgon bitti o8.00 fortsätter vi förhandlingarna med oppositionen i Värmdö om andra halvlek. Det kommer att bli bättre. Change.

Inga kommentarer: