torsdag 22 juli 2010

Mellan födelsedagar och sommarfester
Nu är det sommarstiltje i politiken och tid till lite eftertanke. Jag skulle ju inte skriva något om politik under sommarveckorna, men det går ju inte att helt koppla bort vad huvudet tänker på.
Sitter nu på balkongen igen i vårt gamla stehuggarhus Villa Schabraket på Bohus-Malmön utanför Smögen och funderar lite.

Olle, min svåger fyllde 80 år...
i onsdags. En underbar sommardag och födelsedagsfest med lunchbuffé på Restaurang Bovall i Bovallstrand, en båttur med Nolhåtten från Hamburgsund till Fjälbacka via Dyngön och hem genom Hamburgsund. En riktig bohuslänning "Stefan" berätta på bohusländska om det ofta hårda livet i norra Bohuslän. När sillen gick till kunde man bli "rik" på några veckors fiske. När sillen försvann blev fattigdomen förödande.
Vet ni vad sopbåten hette på 60-talet...Hon hette "Latrina från Dyngö". Nu sedan en tid upplagd på land...

...och Kristoffer 33
Våran "lillpojke" Kristoffer, eller Stoffe som vi säger fyllde 33 i går. Trevlig sommarfest som vanligt vid "Stoffes stock" på Schabrakets baksida. Där var släkt och vänner och alla barnen hade spring i benen redan innan jag spelade lite sommarlåtar på dragspelet för dem och alla födelsedagsggäster. Där var Mikael, äldste gossen med Åsa, Emma, Sara och Hanna, där var Stoffes sambo Stina, där var Sonjas kusin Gunilla och hennes man Göran, Där var Olle, Zari, Maria, Kalle, Josephin. Där var saft och tårta och sång och spel. och det vanliga gruppfotot med 25-30 personer på "Stoffes stock....

Centern måste bredda registret
Hög profil i miljö-, klimat- och energifrågorna. En självklarhet. Tror inte vi skall angripa miljöpartiet direkt men göra det indirekt med att tala om alla bra beslut, och det är verkligen många, som Aliansen med centern som ansvarigt parti drivit igenom på dessa områden, med fler milljöbilar...etc. Sedan måste vi berätta om fortsättnigen. Ett C-förslag inför klimatmötet i Mexico vore inte fel...
Men vi måste bredda vårt register, unga, skolan och utbildningen får vi inte lämna till Björklund. Äldre med omsorg och sjukvårt får vi inte lämna till Hägglund. Ekonomin och jobben och skatterna får inte bara bli moderaterna. Lyft fram fler kvinnor. Lyft fram områden där vi varit för tysta, jämställdhet, yttrandefrihet som FRA och it. Driv på om framtidens moderna, miljövänliga transportsystem som höghastighetståg och spårbilar. Låt Åsa Torstensson ta det.

För övrigt blir det nu lite bad på Kattesand...

Inga kommentarer: