lördag 3 juli 2010


Lördag den 3 juli

Sluta prata om pensionsålder
Pensionsålder är ett förlegat begrepp som hängt med från tiden då alla talade om rätten till en tidig pension. Den rätten är viktig och skall vara kvar. Lika viktigt är rätten att få arbeta så länga man vill. Eftersom vi lever längre kommer den senare rätten att bli allt viktigare.
Peter Norman på sjunde AP-fonden skriver i dag i på DN Debatt http://www.dn.se/ att flera åtgärder behövs för framtiden för att klara pensionerna: höjd åldersgräns, rätten att arbeta, tidigare högskoleexamina för att börja arbeta tidigare och mer invandrad arbetskraft.
Men, och det är det viktiga. Det är du som skall bestämma hur mycket du skall jobba och också vilken pension du vill ha.

Ilja Batljan vänder upp och ner på landstingsvalet
Ilja Batljan får ett nytt jobb på WHO:s kontor i Köpenhamn, enligt DN. Ilja har en bakgrund som tjänsteman på socialdepartementet och det är den relationen som skapat det nya jobbet. Olika bud från departementet och Ilja själv om han fått jobbet eller inte och om han bara tar det om s förlorar i landstingsvalet. Underligt är det med tanke på att Ilja tillträdde som oppositionslandstingsråd den 1 maj.
Svårt blir det för s och oppositionen som redan ligger under kraftigt efter en lyckad Alliansperiod med mer vårdval, minskade köer och fler nöjda medborgare. Tråkigt i landstingssalen. Ilja går att prata med om allt..

Utställning om Hus och lägenheter på Sandhamn - invigd i går
Efter sex års arbete invigdes utställningen om att utveckla skärgårdens metropol, Sandhamn med ett 40-tal nya bostäder på Sandhöjden. Detta för att öka den bofasta befolkningen. I en första etapp byggs 12 hyresrätter och fem småhus. Totalt planeras 26 hyresrätter. Värmdö kommun har blockhyrt ett antal hyreslägenheter genom Värmdöm bostäder. Bostäderna skall främst hyras ut till personer som är folkbokförda i Sanhamn och som avser att bo och arbeta på ön hela året. Det är resultatet av den gamla diskussionen om "boplikt". Ett utmärkt resultat som både Lars -Erik Alversjö och Lars Bryntesson kan ta åt sig äran av för att inte nämna Eknö Hemman och dess ordförande Peje Emilsson. Vi var många där som applåderade. Bra samarbete ger resulat.

För övrigt skall jag nu hugga ved hela dagen är det tänkt inför vintern. I kväll och i natt skall Sonja och jag vara barnvakter för Emma, Sara och Hanna. Micke och Åsa skall ut på något roligt...

Inga kommentarer: