fredag 9 juli 2010

Mona i Almedalen - ideolgiskt fyrverkeri...
Det var ett ideolgiskt tal med uppradning av värdeord men utan något nytt. Det nya var redan sagt under dagen med de 30 timmarnas barnomsorg i veckan i stället för 15. Det är konkret men kostar betydligt mer än den 0,5 mrd Mona Sahlin nämnde. Tre miljarder är nog närmare sanningen. Men här kommer några av värdeorden jag tecknade ner där jag satt och lyssnade tillsammans med Håkan Larsson, hans hustru Maria och Hans Inge Sältenberg, bror till Åsa Tostensson i solskenet.

...med uppradade värdeord
Ökad jämlihet, mot ökade klyftor, fler möjligheter, inga stängda dörrar, sammanhållning, frihet, jämlikhet, solidaritet, respekt, värme, omtanke, bry oss om, alla vinner. De negativa värdeorden om Alliansen var plånbok, pensionärsskatt, stupstock, urholkning, orättvisa och särintressen. Vinner man ett val på detta?

Alliansen satsar på skolan
Det är alldeles utmärkt att Alliansen satsar på skolan. Tre miljarder ytterligare till kommuner och landsting utöver de fem redan utlovade. Satsning på matematikundervisning, 36 000 lärlingsplatser samt 6000 lärlingsplatser på komvux, extra stöd till skolor i utsatta områden. Det blir 6.2 nya miljarder.
En synpunkt. Centern måste ta upp skolan, sociala frågor och äldreomsorg i sin repertoar. Miljö, klimat, jobb och företagande är bra men vi måste bredda... Skolan berör så otroligt många och utbildning är framtiden.

Solveig Ternström följer sin övertygelse
Där står Mona Sahlin och presenterar sig själv, Margot Wallström och Solveig Ternström. Men det är Solveig som stjäl hela showen mitt i Visby, på Donners plats. Hon följer sin övertygelse. Vi hann prata en del och hon har inte gått med i socialdemokraterna som det framställts. Hon har lämnat centern men är fri...Visst det skadar oss, men det är verkligen inte Solveigs och alla andera övertygade känkraftsmotståndares fel...

Den lokala världspressen med Nacka Värmdö posten i Visby
I går fick vi också tid att fotas och prata med Nacka Värmdö Posten. Vi, det var Yvonne Blombäck (mp), jag ( c ) från Värmdö och Monica Brohede (fp) från Nacka. Föredömligt av Elisabeth Ubbe att åka ner till Visby och informera om vad lokala företrädare har för sig, säger och gör i Almedalen. Heder åt detta. Vad vi sa får du läsa i NVP.

För övrigt kommer jag att lämna bloggen nu några dagar och ge mig ut med Sonja och Hemmestakören på båt och cykeltur i vår egen skärgård... den vackraste

Inga kommentarer: