fredag 7 juli 2017

Bra artikel om skärpta straff för att öka tryggheten från Alliansen på dn.se/debatt.
Den kommer också bra i tiden under Almedalen och det är otryggheten som måste minska med bättre verktyg för brottsbekämpning som  skärpta straff mot t.ex attacker mot blåljuspersonal. Den som ljugit om sin ålder när straffet begicks ska kunna avkrävas resning och få straffet höjd av domstol. Grovt sexuellt ofredande blir en ny brottsrubricering för särskilt allvarliga  sexuella ofredanden...

Det är människors trygghet som ska förbättras och det är också temat i hela artikeln med alla fyra partiledarna, AKB, Annie, Jan B och Ebba BT, bakom.

Och Ebba BT kämpar vidare med usla opinionssiffror för att inte tappa  kontakten med riksdagen, Alliansen och framtiden.
Äldrefrågorna dominerade i talet och det gjorde hon bra. Överhuvudtaget tycker jag att hennes framträdande var bra med förslag om en äldremiljard till kommunerna som erbjuder platser för äldreboende, höjda bostdadstillägg för pensionärer där välfärdens kärna ska stärkas.

Intressant att hon talade så mycket om välfärden,
med tanke på Magdalena Anderssons hela framträdande dagen innan. 25 procent av befolkningen är över 65 år och att få 5-10 procent av dem att rösta på kd....
Men kd måste få röster av egen kraft. Ingen stödröstar på ett parti om rösten är meningslös.

Jag förstår inte riktigt den stora demonstrationen mot G20-mötet i Hamburg. Vad är det man är emot? Vad betyder parollen "Wellcome to hell"? Någon?
Inga kommentarer: