fredag 14 juli 2017

Macron vet vad han vill och gör det han vill. Den nye Napoleon, har jag sagt, "Solkungen i republiken", skriver DN.
En ny fransk revolution, sa Macron i Versailles för några veckor sedan. Storslaget ska det vara Statsskulden ska ner,budgetunderskottet ska under tre procent, där Frankrike är det enda and som nu inte följer EU:s regler. Ny konstitution, en tredjedel färre ledamöter i nationalförsamlingen,, minskad och effektivare förvaltning, sänkta skatter för fler jobb, arbetslösheten ska ner. LRM, Republiken ska reformeras i marchtakt.

Bra alltsammans, men nu ska nationaldagen i dag den 14 juli firas med Trump i högsätet på militärparaden på Champs-Elysées. Merkel och Macron ska samarbeta om försvaret.
Där ska ett nytt europeiskt stridsflygsystem utvecklas. Bra med Fra-Ty samarbete men inte för mer försvar där Tyskland är inblandat. Det finns för mycket gammalt där.... Gillar inte heller Macrons förslag  om en gemensam finansminister för euro-länderna och en egen budget. Brexit gör det nu lättare för Fra-Ty att bygga upp EU och här gäller det att se upp.

Dags att fråga Löfven om en regering med hela Alliansen, skriver DN? dn.se/ledare
Nej,Så dum är inte Löfven att han ett år före valet skulle tala om att han kan tänka sig en regering med dem han nu ska kritisera, där han själv inte är statsminister...dum fråga DN.

Och inte blir det lättare för Löfven om han börjar tala med LO-om att återinföra fastighetsskatten....som LO-ekonomerna föreslår i dag dn.se/debatt.

Inga kommentarer: