onsdag 12 juli 2017

Trumps rysslandskontakter kommer att förfölja honom hela mandatperioden. 
Det spelar ingen roll hur det går i de rättsliga processerna som nu pågår kring Donald Trumps kontakter med Ryssland för att finna argument som kunde stoppa Hillary Clinton. Nu handlar det om hans son Donald Trump Juniors mejl som avslöjar att Trumps kampanj försökte samarbeta med Rysslands regering under valkampanjen .

Vad som hänt är att Trump och hans kampanj haft möten och kontakter med Ryssland för att få information som skulle gynna Trump men stoppa Hillary Clinton.
Nu börjar det röra på sig kritiskt även från republikaner och även om Trump frias i alla rättsliga processer så kommer den här frågan att finnas kvar under hela hans presidenttid. Det minskar naturligvis USA:s anseende, inte minst när Trump träffar Putin eller hans utrikesminister Rex Tillersson träffar Rysslands Lavrov.

Skall EU upprätta register över vänsterextremister bör man väl också göra det med högerextremister.
Det är Tyskland som nu föreslår det eftet de mycket stora upploppen i Hamburg vid G 20 mötet att upprätta ett europeiskt register över vänsterexstrema organisationer. Om man gör det bör det självklart upprättas register över nazister och andra högerextrema organisationer också. Punkt. Men är det verkligen EU som ska ägna sig åt detta?

Inga kommentarer: