lördag 8 juli 2017

Putin-Trump: Bättre att prata än att inte träffas alls. Ett längre möte än väntat på två timmar och sexton minuter, med krav på vapenvila i Syrien.
Inte så dåligt, med tanke på alla hårda uttalanden främst från Trump inte minst när han var i Polen mot Rysslands krig i Ukraina och att det inte blir några lättnader i sanktionerna mot Ryssland. Handslaget såg handfast ut....ha. Det är nog en riktig iakttagelse från USA:s utrikesminister Tillersson, att båda personerna vill lägga tidigare hårda uttalanden bakom sig. Och det måste man nu om det ska bli fred i Syrien, där USA vill ha bort al-Assad, men Putin har stött honom.

Positivt också nu att EU och Japan gjort upp om ett frihandelsavtal, som väl delvis riktas mot frihandelsmotståndaren Trump.
Det är en mycket viktig insats för ökad handel och samarbete mot gränser, för ökad öppenhet och globalisering..

Sd i Almedalen ska nu göra upp med sitt "förflutna" i en vitbok över sin bruna historia.
Vi får se vad det blir. Välkommet om man tydligt tar avstånd från den, men....

Men det är Annie Lööf som nu är SD:s huvudmotståndare.
Hon har sett till att Stefan Löfven får sitta kvar som statsminister, säger Åkesson, eftersom hon inte vill ställa misstroendevotum mot finansminister Magdalena Andersson. Jag förstår Åkessons ilska för medverkar Annie i det så måste en ny regering bildas med SD,eller med stöd av SD och det vill inte Annie och Centern. Punkt.

Och Sd  är nu "vårdpartiet på riktigt" säger Åkesson också.
Skiftarbetet ska bort och alla ska kunna få en fast läkarkontakt. Det senare driver redan Centern.

Och jag tror aldrig någon partiledare fått så mycket uppmärksamhet under Almedalsveckan som Löfven som inte ens var där.

Inga kommentarer: