tisdag 11 juli 2017

IS besegrad i Mosul efter tre års belägring och nästan 1 miljon av stadens drygt två miljoner på flykt. En oerhörd tragedi för världen.
Iraks premiärminister Haider al-Abadi gratulerar sig själv och sina irakiska krigare till segern över IS och att Mosul nu återtagits. Det är sant och det är en mililtär seger över det som skulle bli IS kalifat när man intog staden för tre år sedan.

Men en seger med vapen betyder inte att IS som företeelse har besegrats. Tvärtom, kan det nu bli vad som helst som tar över. IS i Europa, en ny terrorgrupp, eller...
något som vi inte ser i dag men som kommer i morgon.

AKB, Anna K Batra får kritik av allianskollegorna C och Kd för sitt krav på minst 2 miljarder till försvaret för att fortsätta förhandlingarna.
Liberalerna är inte med i förhandlingarna om försvaret, det tycker jag är en miss av Björklund. Han ville ha mer pengar, men det är ju detta man förhandlar om. Batra får kritik för att 2 miljarder är för lite, när det har diskuterats kring 10 miljarder i försvarsgruppen med s och Mp som 2015 kom överens om försvarets budget åren 2016-2020.

M vill ju till varje pris hålla ihop Alliansen och inte minst AKB själv tog upp det flera gånger i Almedalen ock så går hob ut med ett eget utspel och ett eget bud utan kontakt med sina allierade.
Det underlättar inte samarbetet och det är direkt oproffsigt, även om inte jag är världens största Alliansvän. Men det handlar om politisk kompetens och det är inte det här.

Inga kommentarer: