lördag 15 juli 2017

Grattis Victoria, du är en utmärkt folklig företrädare för vårt kungahus, som borde ändras till drottninghus, den dag du tar över,
Det är bara att erkänna, jag är mycket förtjust i Victoria för att inte säga imponerad av hennes sociala personlighet och närhet till människor i vårt avlånga land. Nej, jag tycker inte som en del media att kungen ska avgå bara därför, men den dag Victoria tillträder kommer inget parti att tala om att avskaffa drottningshuset. Hon företräder redan vårt land väl.

Och utrikes kommer efter i bloggen denna dag trots att det var den 14 juli i går och Macron firade sin första nationaldag som president tillsammans med D Trump.
Vem har mest att fira av det säger vissa media. Vaddå fira? Macron inbjöd och Trump kommer för att dränka problemen på,hemmaplan. Macron vill visa att  han nu ska lyfta Frankrike i världen och kan han lätta på Trumps nej till,klimatavtalet ja då...

Sverige är dåligt på att bevaka sin egen säkerhet. Miljontals uppgifter har läckt ut från transportstyrelsen till mängder med länder utan säkerhetskontroll.
Vi tänker på Tsunamin där statsminister Persson aldrig kom igång och larmet härom veckan... Skärpning.

Ska vi pausa avvisningarna av Afghaner? Kanske dags att tänka om.
Vi har tvångsavvisat 44 afghaner  och 1000 har återvänt självmant. 80 000, säg det, är kvar som ska prövas. Ska vi verkligen hålla på med denna mänskliga förnedring för år framöver?

Inga kommentarer: