tisdag 18 juli 2017

Ja, polisen måste få använda samma instrument för att stoppa brott som de brottslingarna använder för att begå brott.
Men tydliga och klara regler som inte leder till missbruk och där integriteten inte hotas. Och det är lätt att säga men svårare att göra. Men det är vad som nu utreds av regeringen. Vi kan snart få lagar som ger polisen rätt att hacka in sig och avlyssna misstänkta brottslingars datorer och mobiler. Myndigheter som bekämpar brott ska få använda sk trojaner för att kunna läsa datatrafik innan brottslingarna krypterat den.

Det är nu regler som finns eller är på väg att införas i flera länder och det måste också gälla Sverige.
Det vore underligt och oproffsigt helt enkelt om inte Sverige skulle ha samma möjligheter som andra länder att stoppa brottslingar när de brottsbekämpande myndigheter säger att 90 procent av den elektroniska kommunikationen krypteras. Tråkigt, men nödvändigt. Balans i utformningen av lagstiftningen och skydd så långt möjligt för integriteten.

Och Federer ska spela topptennis till han blir 40 säger han och det tror jag han både gör och kan. Och det glädjer tittarna.

Och tjejerna spelade godkänt oavgjort i går mot de verkligt duktiga och hårda tyskorna.
Lite sämre i andra halvlek med undantag av två riktigt bra tillfällen att få in ett mål. Men deras kampanda och uthållighet trots tröttheten ska berömmas. En helt ok start på EM.

Inga kommentarer: