måndag 25 juli 2011

Anders Behring Breivik: Hat och hämnd och iskall planering
Nu klarnar bakgrunden alltmer till det ofattbara terrordådet. Anders B B har känt ett otroligt hat mot samhället, staten, demokratin, det mångkulturella samhället och i nio år planerat detta attentat. Kan någon förstå detta? Så länge, så systematiskt, så iskallt, så okänsligt. Ett 1500 sidor långt dokument beskriver planeringen i detalj, dag för dag....

Kan det hända i Sverige?
Sådana personer finns överallt. Det kan hända överallt och det har hänt på flera platser redan i USA, Storbritannien, Finland och i Sverige...Hur är det med säkerheten runt Rosenbad? Men hur mycket övervakning, kontroll och säkerhet vill vi ha?
Jag tror att motivet för de personer som utför sådana terrorbrott, förutom hat och hämnd också är uppmärksamhet och att få ett namn i historien.. Anders Behring Breivik.

Pär Kågesson replikerar på Andreas Carlgren om klimatet
Pär Kågesson är påläst, mycket påläst. Det var många på ja-sidan i folkomröstningen om kärnkraften som var rädda för att möta honom. Han var för kunnig helt enkelt. Han kritiserar nu miljöminister Andreas Carlgren för bristande insikt i klimatfrågan. Väl ytligt tycker jag. Men Andreas kunde gärna följa rådet att "göra vårt land transporteffektivt". Ta fasta på "Analysen" i dagens www.svd.se där Pär Lindvall föreslår att låta AP-fonderna investera i infrastruktur, som spårbilar t.ex.

För övrigt blir det inre tjänst i dag med liten egenadministration som ligger efter, post, räkningar...

Inga kommentarer: