fredag 8 juli 2011

Bra både testamente och framtidstal av Maud
Som jag skrev i går var jag lite bekymrad över att det bara skulle bli testamente i Mauds tal i går i Almedalen. Det blev det inte. Det började så och det var naturligt med en tillbakablick på de tio åren som ordförande och lika många år i Almedalen. Sverige har förändrats bort från socialdemokratins "självklara" statsbärande roll till en "stark liberal" och individinriktad frihet där inte staten utan individen formar sitt liv. Centern och Högfors har varit motor. En liten tår från hjärtat droppade ned på manuskriptet.

Framtidsfrågorna blev också mycket bra belysta
Entrepreneurskapet var det första och där har Maud en otrolig energi och kraft som hon förmedlar. Nybyggarlandet Sverige var nästa och med samma entusiasm beskrev hon hur vi ska komma bort från bidragstänket till frihetstänket. Alla som vill komma hit ska välkomnas. Ta vara på personen och det positiva; mod, kompetens, engagemang, hopp och inte de ständigt negativa, bidragsberoende, tar jobb från oss andra mm.
Klimat, energi, miljö,  var det tredje temat. Sverige ska ta ledningen i klimatarbetet i världen och centern ska stå främst. Bra.

Och Maud var också kvar på Donners efter talet
Det är en positiv egenskap att finnas med bland alla centerpartister på minglet efter talet. Det gjorde Maud som var med åtminstone till 12-tiden.
Tack Maud.
Och Annie utfrågades och utfrågades...överallt i staden. Eskil såg jag tyvärr inte där.

För övrigt gick också Håkan Juholt runt i staden i går kväll och pratade med folk på ett positivt sätt.
I dag är det socialdemokraterna och jag reser hem framåt  kvällen. Tack för i år.

Inga kommentarer: