tisdag 26 juli 2011

Norge: Svår balansgång mellan öppenhet och uppmärksamhet
Hur mycket uppmärksamhet ska Norge och vi andra ge terroristen och massmördaren. Det är detta han vill ha med sin 9-åriga planering och sitt terrormanifest. Samtidigt kan vi inte sluta prata om frågan, eller kräva att media ska sluta skriva och prata om saken. Då skapar vi ett mer slutet samhälle, precis som vi säger att terroristens aktioner inte får leda till...

Reinfeldt och Juholt
får kritik i media för att inte säga så mycket och vara tillgängliga för intervjuer i tidningar, radio och TV. Reinfeldt kunde ha reagerat snabbare och gjort flera intervjuer som statsminister. Juholt kunde ha avbrutit sin semester och uttalat sitt stöd i fler intervjuer. Det är ju ändå Socialdemokraternas grannparti i Norge det handlar om.
De kunde ha synts i TV-rutan och hörts i radion mycket mer, men då kanske blivit anklagade för att dra politisk fördel av det inträffade. Det är deras val och jag tycker inte media ska lägga sig i det.

Terrordådet påverkar mest S och Sd
Terrrordådet påverkar hela demokratin och därmed alla partier. Mest påverkar det dock s som kanske får sympatistöd och Sd som med sin närstående främlingsfientliga politik missgynnas. Jag tycker inte debatten skall föras på det sättet. Spekulationer om vem som vinner eller förlorar på terrorism och massmord är att sänka sig för lågt.

För övrigt har Micke, Sara, Hanna och jag nu varit och plockat hallon i skogen...

Inga kommentarer: