söndag 10 juli 2011

Kd:Hårdare tag mot ungdomsbrottslingar - bra om det görs rätt, dåligt om det blir fel
Kriastdemokraternas förslag om att kunna utreda brott av ungdomar under 15 år med tidigare insatser och bättre uppföljning kan bli bra. Att med tvång, hot om hämtning och böter hämta föräldrar till domstol ska nog tänkas över en gång till.
Min första reaktion på förslaget var att omtanke och samtal är bättre än "hårdare tag". Men hårdare tag kan faktiskt också vara omtanke om det görs rätt.

Hur man än ser på det
måste förslagen kombineras med sociala insatser av socialtjänst, psykologer och det civila samhället i lokala gemenskaper där ungdomar kan känna att de är värda något.

Sverigedemokraterna tar röster på mindre prat om invandring
Det är alldeles tydligt att Sd:s strategi går ut på att normaliseras som parti. Alla vet i grunden att partiet är invandrarfientligt men nu vill Sd tala om andra saker för att få bredd och nya väljare. Precis som Miljöpartiet och Gustav Fridolin talar om annat än miljö för att öka sin bredd. Bara att få en heldag i Almedalen stärker Sd som ett parti bland andra. Centern med Nybyggarlandet Sverige är det parti som står längst från Sd.
Upplägget med nej till jobbskatteavdraget och "normalisering" är till för att närma sig s och delta i maktspelet om budgeten och nyval. Det är Juholt som spelar högst.

För övrigt har Sonja och jag just varit på högmässan i Bohus-Malmöns gamla stenkyrka. Vi firar 40-årig brölloppsdag i dag, den 10 juli 1071...oj,oj.

Inga kommentarer: