tisdag 12 juli 2011

Inrikesdebatten tvärdog efter Almedalen
Inte så konstigt, eller snarare full naturligt. 7-8 dagars svensk debatt med 1477 seminarier och möten tar kål på de flesta. Nu är det semester och tigningarnaq letar efter något att skriva om.

Eurokrisen fortsätter - Grekland och nu också Italien - hur länge håller euron? 
En otroligt utdragen kris. Grekland ligger nu nära att tvingas ställa in betalningarna och därmed minska sina gigantiska skulder. I Italien har en kris växt fram om ett nytt åtstramningspaket. Berlusconi vill sänka skatterna ,men hans finansminister har sagt nej. Räntorna på italienska statspapper stiger. Hur länge håller euron? Någon?

Regeringen kan stärka pernsionsservicen med en informationsbyrå
Det skulle vara ett enkelt sätt för regeringen att göra sig mer populär om den hittade ett sätt att komma åt pensionskrånglet. En informationsbyrå där alla medborgare via nät eller telefon skulle få information om alla sina pensioner skulle stärka bilden av regeringen som en servicemyndighet. Något att ta upp för centern inför c-stämman i augusti....?

För övrigt kom "Euronics" i Kungshamn och installerade vår nya TV i Schabraket i morse. Oj, vilken platting jämfört med den gamla...Nu blir det bad.

Inga kommentarer: