lördag 2 juli 2011

Polen vill ha stärkt "solidaritet" i EU
Det sa den  nye EU-ordföranden, Polens premiärminister Donald Tusk, när Polen tog över EU-ordförandeskapet i går. Detta har dock kraftigt minskat i både saklig betydelse och som "glamour" sedan EU fick en permanent president och en egen "utrikesminister".
Donld Tusk vill ta strid med EU-skeptikerna och då menar han dem som likt Sarkozy och Berlusconi vill stoppa den fria rörligheten och stänga gränserna. Visst, har man regler tillsammans ska man följa dem. EU-motståndarna i Storbritannien t.ex, sa han att han stor förståelse för. Vackert, och klokt sagt.
Polen vill prioritera samarbetet med Östeuropa. Också bra. Heja Polen.

Sjukförsäkring, a-kassa och jobbskatteavdrag - oppositionen styr?
Nej, riktigt så illa är det inte, men det är tre kvarnstenar för regeringen. De två första går att leva med även om regeringen verkligen har sig själv att skylla, ännu mer om det som skrevs i går om att Christina Husmark-Persson insåg riskerna är sanna.
Huvudfågan är det femte jobbskatteavdraget. Nej, lopa det och gör upp med Gustav Fridolin om satsningar på miljöteknik och industripolitiken i stället. Det behövs och skulle skapa problem för den lite gapige Juholt.

Hur kan man lägga fram en proposition som undantar fimpar från nedskräpning..
Ja, det är frågan. Ställ dig vid en busskur och titta...Dra tillbaka, gör om och gör rätt.

För övrigt kommer Åsa, Micke, Emma, Hanna och Sara hit i dag för att plocka smultron i skogen och äta lite gott i solen...sommar

Inga kommentarer: