onsdag 27 juli 2011

Norge: EU-nätverk mot extremismen
EU ska i höst skapa ett nätverk med personer som arbetar "mot ungdomars radikalisering". Också norrmännen har bjudits in att delta fast Norge inte är med i EU. Formuleringen "mot ungdomars radikalisering" låter lite slarvig. Det finns väl många ungdomar som är radilala men inte terrorister, de flesta eller...? Vad ska man göra? Ska man kartlägga riskorganisationer, riskungdomar eller radikalisering i allmänhet? Alla hör ju på en gång att det blir svårt att dra gränsen. Cecilia Malmström får nog tänka en gång till....

Krisläge för euron
skeiver http://www.svd.se/ ,näringsliv i dag. Det har jag sagt länge, sådär 20 år. När euron infördes 1999/2000 stadfästes i stabilitetspakten att statsskulden inte fick vara större än 60 procent av BNP.
De två stora EU-länderna Frankrike och Tyskland var bland de första att bryta mot detta. Sedan har det totalt havererat. I dag är Greklands 158, Italiens 120, Irlands 112, Portugals 101 och Spaniens 68. Under folkomröstningen mot euron samarbetade vi på nej-sidan med Sven Hagströmer, Rune Andersson med flera företagare. Tråkigt att få rätt, säger Sven. Euron är en katastrof, säger Rune....Bra att vi vann folkomröstningen, säger jag.

För övrigt ska Sonja och jag nu cykla och bada till vår "hemliga" sjö mitt i Värmdölandet...den som blir uppvärmd i maj, som man måste gå några kilometer i skogen för att nå och därför inte många känner till. Den heter.....

För övrigt tar jag sedan ryggsäcken och fiskegrejorna och åker in till centralen och nattåget mot Jämtlandsfjällen och årets fjällfiske med Raymond, Bosse, Bengt och Uffe. Tar med mask och ....nej inte datorn, ha. Det blir ingen blogg på några dagar...men det blir fisk.

Inga kommentarer: