fredag 8 mars 2019




Europasamarbetet och EU knakar i fogarna med Brexit och den växande nationalismen 
och högerpopulismen. 
Nationaliströrelserna har fångat in en folklig reaktion mot det växande EU som inte EU-byråkratin och "EU-etablissemanget" förstått. Inte heller Frankrikes Macron, trots de gula västarna.
Han skriver till alla EU-länders medborgare att EU måste växa ännu mer med en egen EU-armé, ett försvarsfördrag och en europeisk gränspolis.
Vi ska stärka samarbetet mellan medborgare och stater i Europa men det ska ske underifrån och i huvudsak gälla ett mellanstatligt samarbete kring gränsöverskridande frågor som handel, migration, klimat, brottslighet. Ett stärkt nordiskt samarbete är bra både för Norden och EU. Europas framtid blir en huvudfråga i EU-valet den 26 maj.

Detta skrev på FB i går som rubrik till den artikel med temat "Samarbeta i Europa utan statsbygge" som Håkan Larsson och jag i går lade ut på FB. Den kom in också i Östersundsposten efter nej från Expressen, DN, AB. Nu ska den ut till 6-8 centertidningar. Roligt,



En bra Centerkväll med information från den mycket kunniga policy advisern Hanna Stenegren 

om arbetet i EU-parlamentet och diskussion inför EU-valet i maj. Brexit och Nationalist-och populistpartier ökar misstron och skapar osäkerhet i hela Europa. Mer samarbete men inget statsbygge är svaret.

Inga kommentarer: