måndag 25 mars 2019

Intressant att också Fi har tänkt om ifråga om EU och inte nu längre talar om Nej till EU utan "Har tänkt om" som EU-parlamentarikern Soraya Post, säger som också är första namn.
Lite intressant är det allt när alla partier som tidigare varit motståndare till EU nu har ändrad sig. Jag skulle säga att det började redan med  CenterNej till EU som vi hette under folkomröstningen 1994 och tror jag också över Euro-valet 2003. Därefter kallad vi o länge EU-kritiska Centernätverket, men vi har inte haft någon styrelse eller aktivitet de senaste decenniet och Kanske längre.

Ska jag säga något om detta som var ordförande i Center Nej och EU-kritiska Centernätverket så är det ganska naturligt,
Vi sa tidigt att vi accepterar folkomröstningen 13 november 1994 med ett knappt ja med siffrorna 52  ja och 47 Nej och 1 procent som röstade blankt. Det var ingen rättvis och fair folkomröstning med alla ja-pengarna, men vi tog igen det i euro-omröstningen med en mycket tydlig majoritet för euron
, och det har m ånga tyckt varit bra, mycket bra.
Mp ändrade sig 2006 och slutade kräva utträde ur EU, och V och SD har båda nu inför EU-valet den 26 maj instämt .
Båda partierna har haft samma motiv som vi i EU-kritiska V-nätverket att det är bättre att påverka inifrån. Och där finns det mycket att göra. Ta hem frågor som jakt från EU till Sverige, säg Nej tillden sociala pelaren som snabbt kan bli majoritetsbeslut om familjefrågor, arbetsmarknad, barnomsorg. Och se vad som nu händer inför EU-valet med Macrons förslag på en EU-armé och förslag från EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker om borttagande av vetorättaten på beslut om skatter och utrikespolitik och en riktning mot ett federalt EU och en statsbildning.
Migration och klimatfrågor är så viktiga och så mycket gränsöverskridande att de snabbt måste fattas beslut och kalla det Överstatliga eller ej men det måste gå den vägen.Det handlar om  människans och jordens överlevnad. Fred på jorden och fred med jorden måste beslutas gemensamt så mycket som möjligt.

Inga kommentarer: