lördag 23 mars 2019

Jag ska inte skriva så mycket i dag, men noterar att M har kommenterat KS.s besked i går men det är ett långt och mycket allmänt FB-inlägg
Där säger Ulf Kristersson ja till samtal i utskott och med folk, men inga förhandlingar och inget konservativt block. Han kritiserar inte SD och EBT för beskedet, men hurrar heller inte. En mätning  i dag som redovisas i Expressen visar att 92 procent av KD:s väljare tycker att det är ett bra beslut från KD och 87 procent av M:s väljare tycker detsamma. Bland C och l väljarna är det 7 procent som tycker det var ett bra beslut och s-väljarna 9.

Centern har stått fast vid sitt Nej till samarbete eller samverkan med SD och det gjorde vi alldeles rätt i.
Kortsiktigt kommer EBT och KD att öka i opinionen, men den stora frågan är hur M ska hantera situationen . En lika stor fråga är hur S ska ta sig upp ur sin avgrund med det sämsta valet någonsin på 28 procent. Det är precis etta som nu S-folket diskuterar på sin kongress i Örebro, som inte är någon riktig kongress eftersom S-ledningen har avskaffat motionsrätten. Varför det? Livrädda för en motion om kritik mot Januariavtalet och då blir det en dålig stämning.Detta lyfter inte S, men Löfven överlever.

Centerns partistyrelse har nu tagit beslut om att utarbeta en politisk process hur vi ska stärka Partiet fram till valet 2022. Har bara läst media än, men det ser bra ut. Miljö, klimat, landsbygd, jobb, vård, äldre och EU är frågor vi måste ta hårdare tag i.

Inga kommentarer: