fredag 1 mars 2019

En mycket bra artikel från Annie om skogen som vill ge 200 miljoner till skogssägare som skyddar sin skog. Skogen har en nyckelroll i den gröna omställningn.
Det säger jag som växte upp i Sundsvall skogs-pappers- och sågverksstaden. Min pappa Viktor jobbade på Hammarforsens kraftaktiebolag, sedermera Bålforsen och knutet till skogsbolaget SCA.
Jag jobbade i skogen som skogshuggare, i sorteringsverket i Ljungan som flottare och i sågverken på Alnön. Jag vet vad skogen betyder för Sverige.

Det är vad Annie säger nu också artikeln sådär 50-50 år senare, Skogen har betydelse för att minska mängden växthusgaser i atmosfären och därmed dämpa klimaförändringen.
Skogen tar upp koldioxid som binds och inte bidrar till växthuseffekten.Skogsråvara ska också.användas till att ersätta andra varor och därigenom minska utsläppen.Biodrivmedel kan ersätta bensin och diesel i bilar. Trä kan ersätta cement i byggnader som orsakar mycket utsläpp under produktionstiden.

Se nu till att ta upp frågan i EU-valet så att inte EU tar över besluten om svenska skogen med centraliserade och överstatliga skogsdirektiv. 
Vi och de svenska skogsägarna ska själva sköta vår skog.

Inga kommentarer: