onsdag 20 mars 2019

Intressant att SD:s EU-parlamentariker Peter Lundgren som också står först på listan till nästa mandatperiod inte vill delta i bildandet av en stor EU-kritisk grupp. Nej till Ryssland ärsvaret,
Stora extremnationalister och deras partiet som Italiens Matteo Salvini och Frankrikes Marine Le Pen med sin Nationell samling stödjer Putin och får stöd av Ryssland. Det vill inte Peter Lundgren delta i och vill då inte heller ingå i en sådan högernationalistisk högergrupp. Motivet är enkelt. Vi har en röd linje mot Ryssland, säger han. SD:s mål i Sverige är ju högerkoalitionen M, Kd, Sd com absolut inte vill ha något samarbete eller stöd av Putin. Då måste också SD i EU-parlamentet med Peter Lundgren säga och göra samma sak.

SD kräver inte heller längre ett utträde från EU med en Swexit och där finns nog också en koppling till Riksdagen och Sverige.
Sd kan inte driva ett utträde ur EU om man ska kunna samarbeta med M och Kd och bilda sin stora nationalkonservativa Allians med M och Kd. Tycker att SD har tonat ner invandrarfrågan också, men skriker inte ut det hela tiden. SD har mer närmat sig andra EU-kritiker som vill minska EU:s inflytande över medlemsstaterna och stoppa en federal utveckling av EU. Där skulle jag också kunna ställa upp, men SD:s motiv där främlingsfientlighet  är huvudtemat går inte att ställa upp på. Punkt.

Inga kommentarer: