lördag 9 mars 2019

Eskil Erlandsson lämnar riksdagen, efter en tråkig historia om "oacceptabla beteenden" mot kvinnor,.
Jag vill helst inte skriva om det, men det tar upp flera sidor i pappersmedia och flera minuter i digitalmedia. Beskedet kom denna torsdag den 8 mars. Eskil som jag känner som en hedersman har enligt fyra kvinnliga moderatvittnen tafsat på den¨m vid middagar. Det ska ha skett vid flera tillfällen och uppgifter finns redan 2016.

Den 5:e december förra året uppmanades Eskil av partiledningen att lämna riksdagen

Uppmaningen har upprepats går det att läsa i media men någon avgång blev det inte förrän nu i veckan då Centern, Moderaterna, de berörda kvinnorna och Eskil hade ett möte. Tragiskt för de inblandade tråkigt för Centern.

Björklund och Liberalerna har ännu fler problem av omdömeskaraktär
Cecilia Wikström verkar nu hoppa av EU-parlamentet till för mån för sina styrelseuppdrag i olika bolag. Emma Carlsson har hyrt en lägenhet av sin bror som kostar 2.500 kronor en so brodern tagit 12.500 per månad för och som Ebba C fått ersättning från riksdagen för, sägs det.Partiledninge4n kräver att hon avgår, men själv tar hon bara "time.oout". Till detta ska läggas att Björklund avgår och en ny partiledare, ska väljas i Juni. I dag skriver två kommunpolitiker i DN och presenterar ett antal olika förslag på hur partiet nu bör agera. "Det handlar om att återuppbygga ett parti. Det handlar om att hitta partiets berättelse och berättigande."

Någon sakpolitik är det inte tal om i vårt land,trots att det bara är två och en halv månad kvar till EU-valet den 26 maj, Då L räknar med att komma igen som det mest EU-positiva partiet.


Inga kommentarer: