måndag 13 oktober 2008

Eur0ländernas beslut om kraftfulla insatser för att stoppa finanskrisen med krediter, garantier och säkerheter för låntgare var ett bra beslut. Det visar reaktionen i dag med höjda börskurser och positiva kommenterer över lag. Det var också ett beslut i samarbetsanda, utan överstatliga regler. Att också EU-länder utanför euron, som Sverige ställer sig bakom beslutet visar att det var rätt.
Det är bara att tacka medlemmarna i centern som i medlemsomröstningen till EU-parlamentsvalet placerat mig på 4:e plats av det dryga 80-tal som deltog i medlemsomröstningen. Att Lena Ek skulle toppa var det väl ingen tvekan om. Mycket glädjande att av de sju första i medlemsomröstningen var tre tydliga EU-kritiker som Sven Bergström, Hans Lindqvist och Håkan Larsson. Vi behövs för att matcha Sverigedemokraterna och Junilistan satsa på ett smalare men vassare EU och förhindra en utveckling mot EU-staten.
På rmdö måste centern och mittenpartierna nu stärka sin ställning i majoriteten och också visa lyhördhet mot oppositionen som underlättar ett demokratiskt arbete inriktat på medborgarnas bästa. Mer av öppenhet, dialog och medborgarkontakt, precis som vi beslutet att arbeta i den nya framtids- och klimatberedningen, som jag fått förtroendet att leda. Där går vi nu ut till allmänhet och skolor för att få förslag i utformningen av ett uthålligt Värmdö och så måste vi arbeta också i det vardagliga politiska arbetet.

Inga kommentarer: