fredag 17 oktober 2008

Glad över positiva mail, sms och telsamtal över framgången i USA, Ithaca om spårbilar. CNN, BBC och 276 amerikanska tidningar som noterat spårbilskonferensen i Ithaca och KOMPASS.
Det känns som ett genombrott även om det inte riktigt nått Sverige än. SIKA-rapporten om spårbilar var ett stort steg framåt i Sverige, men media, regering och omgivning har inte riktigt förstått vilka möjligheter ny modern transportteknik, som spårbilar är. Extra glad över BabyBjörn och hans arkitent Tony Heaps positiva uttalande om spårbilar till deras Konsthall på Hålluden häromdagen på Värmdö kommuns företagsträff på Säby gård. Avanti.
Lokalt; Mittenpartierna måste spela en större roll i Värmdö. Vi skall förhandla nu inför beslut om andra halvlek med Alliansen och jag tror moderaterna inser läget. Värmdöborna förtjänar bättre och vi måste finna dialogen med dem och med alla partier i kommunen Jag har några uppslag och det skall vi diskutera de kommande veckorna. Viktigt att alla medlemmar i partierna får säga sin åsikt. Därför är Alliansmötet på måndag kväll något riktigt bra där vi kallar alla medlemmar i Allianspartierna att delta och diskutera framtiden. Vi måste kunna ta vara på goda uppslag också från oppositionen. Blockpolitiken blir lätt förödande destruktiv.
Öppenhet, dialog och lyhördhet handlar det om.
Ett fantastiskt bra seminarium i dag i Framtids- och klimatberedningen. Tack Carin och Marita för upplägget och tack alla deltagare i en bra diskussion om Värmdös framtid. Mer av fungerande lokalsamhälle i kommunen, mer klimat-, energi och miljökrav i kommunens planering och framför allt mer av dialog med dem som skall bo och leva i morgondagens Värmdö.
Ser också fram mot EU-valet. Skall bli roligt att åka runt i landet och prata om samarbete över nations- och kontinentgränserna. Den ekonomiska krisen får dock inte krympa kraven på en uthållig glob. Ekonomi är trots allt bara ett medel. Världen är mer än en fungerande marknad.
Godnatt.

Inga kommentarer: