måndag 27 oktober 2008

Nu lägger vi in överväxeln för att få upp Lissabonfördraget till diskussion innan riksdagen klubbar igenom fördraget med ökad makt till EU "under stötsta möjliga tystnad". Pinsamt för regering, opposition och demokrati. Hur kan man klubba igenom ett fördrag med sådan kraftig maktförskjutning till EU och sedan tro att när maktfrågan till EU är avgjord folk skall gå och rösta i EU-valet sex månader senare? Var är centerpartiet? Vad säger sanna liberaler?
En annan fråga och det gäller Västerleden eller förbifart Stockholm. Centerpartiet, med Knut Nilsson i ledningen, sa nej till denna vansinninga bilsatsning redan för 15 år sedan i samband med Dennispaketet. Vad har hänt sedan dess? Klimat, energi, miljö? Centern har fått rätt. I dag är det bara ännu mer omotiverat att lägga 26 mrdr kronor, som om några år kommer att vara 40-50 mrdr på Förbifart Sthlm. Vi måste våga säga det i landstingsgrupp och distriktsstyrelse. Gustav och Kerstin, vad säger ni?
Lars-Erik Alversjö ( m ) gjorde i kväll debut som nominerad kso på det allmänna medlemsmötet med Alliansen i Värmdö. Ökad öppenhet, mer av medborgardialog, mer av samarbete både i Alliansen och i relation till oppositionen och personalen. Den just nu viktigaste frågan är Gustavsbergs fabriker, enligt Alversjö. Diskussionen om öppenhet och demokrati, nämndorganisation, arbetsutskott/beredningsutskott och skolan blev positiv. Det bidrog inte minst Centern och mittenpartierna till. Det skall vi fortsätta med för medborgarnas bästa.

Inga kommentarer: