torsdag 23 oktober 2008

Så har då EU fått sin egen FRA-lag om flygplatskontroll. Otroligt. Var kommer allt ifrån? Finns det ingen som kan stoppa kommissionen innan den presenterar dumheter. Medlemsländerna måste nu säga ifrån. Sverige måste agera kraftfullt och har också chans att få genomslag eftersom Sverige är ordförandeland i EU från den 1.7 2009.
Bra riksbanken med räntesänkningen. Ett rejält besked som i ljuset av den förra sänkningen också med en halv procent visar hut viktigt det är med en egen valuta och en självständig riksbank. Alla de som gapat över den fallande kronkursen kan också ta igen sig lite.
Gratulerar Lars Carlsson till goda förslag i Regionplane- och trafiknämnden om fraktbidrag och spårbilar. En stjärna i himlen också till centerns landstingsgrupp(där jag själv ingår) och främst skärgårdslandstingsrådet Gustav Andersson som fått igenom extra pengar till Waxholmsbolaget (där jag är ersättare i styrelsen) för de skenande oljepriserna. Nu kan taxehöjningarna begränsas till Djurgårdsfärjorna och fritidsboende.
Har i dag tagit upp frågan om en kompletterande utredning om spårbilar från Gustavsberg- Hamnen-Charlottendal till Hålludden. Kommer upp i ks i november.

Inga kommentarer: