söndag 5 oktober 2008

Är i Italien. Pisa, Livorno, Firenze, just nu i Valtrona. Pratar spårbilar och framtidens transportpolitik och vandrar i bergen. En del amerikanare har hängt på. Det är en fantastiskt rolig utveckling som pågår. Häromdagen gav kommunstyrelsen i Umeå förvaltningen i uppdrag att komma med förslag till spårbilar i Umeå och medlemskap KOMPASS. Nästa vecka åker vi till Uddevalla och träffar kommunledningen där för en spårbilsbana från Uddevalla till marknadscentrat i Torp 4-5 km från staden.
Den 14 okt informerar Christer Lindström och jag riksedagsgruppen om läget i världen och inför besöket senare i Uppsala och testbanan där.
I Värmdö måste vi ta nya tag nu i andra halvlek och verkligen tala om vad Alliansen har gjort men framför allt vad vi vill göra de närmaste åren. Det budskapet är tillämpligt också på andra politiska fora som regeringen... dialog, demokrati och medborgarkontakt handlar det om. Då duger det inte att säga nej till folkomröstning om Lissabondfördraget och med Mona Sahlins stöd driva igenom ett beslut med största möjliga tystnad i riksdagen den 20 nov.

Inga kommentarer: