lördag 25 oktober 2008

Jag har alltid haft ett gott öga och stort förtroende till Tage G Pettersson. Hans inlägg på Brännpunkt, SvD om Sveriges deltagande i Afghanistan tror jag många svenskar instämmer i. Jag gör det. Vi ska inte delta i krig. Vi ska medla i krig mellan talibaner och andra afghaner. Regeringen bör söka brett stöd i riksdagen för att dra tillbaka våra trupper från kriget i Afghanistan och i stället ta initiativ till att FN inrättar en fredstribunal där Sverige aktivt bör ingå.
Lars-Erik Alversjö har av modereterna i Värmdö nominerats till ny ordförande i kommunstyrelsen. Övriga allianspartier fick beskedet i torsdags kväll på möte med Alliansen i A 12.
Lars-Erik pekar redan i sitt första pressmeddelande på ökad öppenhet och dialog med medborgarna. Det är bra. I denna öppenhet lägger vi också samarbetet inom Alliansen och relationen till opposition och personal. Det är oerhört viktigt nu att Värmdö kommun får en positiv start i andra halvlek av mandatperioden. Det har värmdöborna rätt att begära. Vi kommer nu i de vidare förhandlingarna från centern och mittenpartierna i fråga om organisation och representation i nämnder och styrelser att lägga förslag som stärker denna inriktning.

Inga kommentarer: