lördag 25 oktober 2008

Jag har alltid haft ett gott öga och stort förtroende för Tage G Pettersson. Hans inlägg på Brännpunkt om Sveriges deltagande i Afghanistan tror jag många svenskar instämmer i. Jag gör det. Vi skall inte delta i ett krig. Vi ska medla i krig mellan talibaner och andra afghanistaner. Regeringen bör söka brett stöd i riksdagen för att dra tillbaka våra trupper från kriget i Afghanistan och i stället ta initiativ till att FN inrättar en fredstribunal där Sverige aktivt bör ingå.
Lars-Erik Alversjö har av moderaterna i Värmdö nominerats till ny ordförande i kommunstyrelsen. Övriga allianspartier fick beskedet i torsdags kväll på möte med Alliansen i A12.
Lars-Erik pekar redan i detta första pressmedelande på öppenhet och dialog med medborgarna. Det är bra. I denna öppenhet lägger vi också samarbetet inom Alliansen och relationen till opposition och personal. Det är oerhört viktigt nu att Värmdö kommun får en positiv start i andra halvlek av mandatperioden. Det har värmdöborna rätt att begära. Vi kommer i de vidare förhandlingarna att presentera förslag från centern och mittenpartierna som stärker denna inriktning både i fråga om organisation och fördelning av platser i nämnder och styrelser.

Inga kommentarer: