måndag 1 augusti 2011

Hem från fjällfiskets Vänner
Så kommer jag då hem från 4-5 dagars fiske i Ajvinsijte, Östra och Västra Vattensjön vid Anarisfjällets fot med Raymond, Bosse, Bengt och Uffe i Fjällfiskets vänner. Fantastiskt roligt och trevligt, hyggligt med fisk men vi har fått bättre. Glada middagar och roliga upplevelser med lemlar, lommar och andra fjälldjur.
Vi har varit avskärmade från yttervärlden några dagar. Det är nyttigt. Världen överlever utan oss. Utan våra facebook kommentarer, utan våra bloggar och utan våra telefoner.
Möter mediaartiklar om gäddans och abborrens kris i skärgården som nu ska mötas med olika åtgärder. Fisken är en del av vår natur. Låt den få leva i alla vatten....

USA:s budgetkris på väg att lösa sig
Är det första som möter mig med morgontidningen i dag. Lånetaket höjs med en kombination av nedskärningar och möjliga skattehöjnungar. En kommission tillsätts med republikaner och demokrater som ska föreslå ytterligare besparingar på 2 biljoner dollar.Antalet biljoner och åtgärderna i sig är mindre viktiga.
Det viktiga är uppgörelsen som sådan, där mycket har skjutits upp också efter presidentvalet november 2012. Klokt att en amerikansk väljarkår då får säga sitt.

För övrigt har familjen Micke, Åsa, Emma, Sara, Hanna nyss varit här och ätit röding. öring och hjortron från fjällvärden....gott.

Inga kommentarer: