onsdag 23 maj 2018

24,22,20 - S,M,Sd, oj vilken valrörelse vi går emot - något helt nytt.
Ingen kan säga något om hur detta slutar. Det kan man inte om någon valrörelse, men lite lättare har det i alla fall sett ut tidigare. S kommer att fortsätta tappa med fem sidoorganisationer som kritiserar partiet och många S-politiker som hoppar av. De 31 procent de själva talar om är bara önsketänkande.24 procent är Juholt-siffror säger dn.se/ledaren. Nu blir det tre jämnstarka partier, men valet sker på Sd:s planhalva och det gynnar oss säger Sd.s partisekreterare och valforskarna. En nedgång som har börjat för ett regeringsparti blir ännu svårare i valspurten där regeringspartierna brukar tappa. Vilka utspel kommer nu? Tillbaka till välfärden, tror jag, men hur gör man då?

Moderaterna har det bättre, men alls inte bra. 22 procent är sämre än valresultatet, när Reinfeldt avgick...
Vad säger det? Att Sd har tagit röster också här. Att kopiera Sd-politiken som M nu gör är ingen valvinnare. Då är det bättre att rösta på orginalet. M måste åter till sin kärna, vilken det nu är efter Reinfeldt, Batra och nu Kristersson. Lycka till.

Inte bra för Centern med 9% och en nedgång med 3%, men det är ingen katastrof, vi har gått både upp och ner efter det medmänskliga beslutet om de de ensamkommande barnen.
Driv nu C-frågor i valet som klimat, miljö, företagande och landsbygd och lägg till vård,omsorg och äldre så känner folk igen oss. På integrationsfrågan ska vi svara vad som behövs -  en blocköverskridande uppgörelse.

Inga kommentarer: