tisdag 29 maj 2018

Sex bra Mp-förslag på kongressen i valmanifestet. Jag ställer upp på alla med små variationer.
1.Sänka arbetstiden och öka möjligheterna att påverka sin arbetstid,säger Mp.
Jag kallar det livsbalans och det handlar främst om den andra delen av Mp-förslaget, att själv kunna bestämma sin arbetstid under olika skeden i livet. Full fart och högt tempo när man är färdig med sina studier, föräldraledighet och kortare arbetsdag, kanske sex timmar de första åren är man får barn.Mer arbetstid igen i medelåldern och en successiv avtrappning gärna en bit över 65-67.

2. Värna asylrätten, familjeåterförening, permanenta uppehållstillstånd, särskilt värna unga
Bra alla tre, borde vara självklart.Ska man prioritera kommer asylrätten främst och familjeåterförening därefter.

3.Skatt på importerat kött där antibiotika använts i större mängder.
Det har inte minst centern drivit hårt i bl a EU-valet 2014, där Federley nog kom in i EU-parlamentet på den frågan om "djurrätt". Formuleringen "antibiotika i större mängder" ger utrymme för tolkningar och det är naturligtvis avsatt med förhandlingsutrymme.

4.Stoppa spridning av plaster och gifter i hav och vatten.
Bra och viktigt och det driver Centern hårt också. Här kommer EU nu också med konkreta förslag Här finns verkligen  utrymme för samarbete.

5.En köfri barn- och ungdomspsykiatri
Ställer upp men skulle inte formulera det så.  Minska orsakerna och riskerna till psykiatriska sjukdomar för barn och unga. Mer tidiga förebyggande insatser.

Tycker också att Centern ska ställa upp på en flygskatt. Det är det enda transportmedel som inte har någon skatt men som släpper ut stora mängder växthusgaser. Självklart ska fossilfritt bränsle drivas fram men här kan ju skatten hjälpa till med olika styrmedel på marknaden. 



Inga kommentarer: