fredag 4 maj 2018

Ett välbesökt, öppet och personligt boksläpp av boken "Sanningens ögonblick" av Annie på Waterfront i går som jag nu ska läsa.
Annie beskriver sin vardag utifrån sin roll som partiordförande och vi får öppna och personliga reflektioner på livet och hur hon möter med- och motgångar. Hon beskriver sina huvudfrågor mycket ingående och där finns företagande, miljö,klimat,, feminism, mobbning, hederskultur och rasism... Det är starkt att skriva om när hon är ledsen men också när hon känner sig tillfreds med livet och är glad.

Hon ska ha heder för att hon åkte hem från brölloppsresan i Thailand 
till Sverige när debatten om det ogenomtänkta idéprogrammet blev för stor och krisen rullade på. Jag minns väl min egen höga kritiska röst mot dumheterna i programmet som månggifte, avskaffad arvsrätt,fri invandring, så liten stat som möjligt...och några till.
Det var starkt gjort och hon förstod att det var nödvändigt för att inte tappa greppet om partiet.
De 6-7 tokigheterna togs bort en efter en och vi tog ett nytt bra ideprogram på stämman där medlemmar och väljare kände igen sig.

Det har nu vänt ordentligt, vi har vind i seglen öppenhet, medmänsklighet, jobb, företagande, miljö, klimat, integration. Nu är det roligt och går framåt, uppåt, även om ännu inte någon har röstat, som partisekreterare Mikael Arthursson alltid säger i sina kommentarer. Och de finns  en partiledare som har vänt den utvecklingen.


Inga kommentarer: