söndag 20 maj 2018

Bra förslag från Centern om hur vi stärker landsbygden med Centerns nya "Frihetsreformer". Gårdsförsäljning av alkoholdrycker, minska krångliga byggregler, olika arbetsgivaravgifter, avskrivning av studieskulder, och avskaffat strandskydd.
Det sista får vi vara försiktig med för vi slår ju samtidigt vakt om allemansrätten. Ok för minskat  strandskydd, men det ska vara kvar. te.x att det ska finnas en strandzon efter varje vattendrag på 5-10 meter där allmänheten ska kunna promenera efter strandkanten. Tänk på det.

Centerns bästa förslag är att regioner där kommuner har naturresurser ska få behålla mer av vinsterna.

Nu växer kritiken mot centraliseringen av sjukvården se dn.se/debatt
Kritiken mot de mindre sjukhusen har skett på oriktiga grunder skriver läkaren Poul C Kongsatd i dag. Vi behöver både små och stora sjukhus. Hälften av antalet akutsjukhus har försvunnit i Sverige sedan 80-talet. Med modern teknik som telemedicin,digitalisering och snabba helikoptrar minskas motiven för centraliseringen av sjukhus.

Medlemskap i Nato onödigt. Om Sverige och Finland skulle hotas av Ryssland så kommer USA att ingripa militärt. Det säger en rad amerikanska företrädare, både republikaner och demokrater. Glöm Nato.

Inga kommentarer: