onsdag 2 maj 2018

Så har vi hört 1 maj talen och först en allmän reaktion.
Löfven vill återgå till S-politiken och S-siffrorna  för 50 år sedan. "Gärna medalj men först en rejäl pension" 
Och det är också där, bland pensionärerna, S har störst störst stöd i opinionen, närmare 40 procent  bland de äldre stödjer S. 4 miljarder till de lägsta pensionärerna med allmän inkomstpension mellan 11-14000 kronor, det blir 600 kronor/mån. De som har arbetat ett helt yrkesliv ska vi höja pensionerna för. Säger Löfven i 1 majtalet. "Det starka samhället" som Tage Erlander talade om blev nu med Löfvens  ord"Det starka samhällets revansch". Vi får väl se om det är rätt satsning för S, att försök återskapa forntiden i framtiden. 26 procent ska åter bli 50...Trygghet, kortare vårdköer, kamp mot bott och arbetslöshet. Där ska valrörelsen vara.

Intressant att Moderaterna passar på när alla har talat om S att tala om att "Vi vill också "satsa på välfärden" men det ska ske genom minskade bidrag, dn.se/debatt.
som byggsubventioner, arbetsmarknadsåtgärder(konstigt) och klimatsatsningar(ännu konstigare).Inga "bidrag" till "arbetsmarknadsåtgärder" och klimatsatsningar. Hur ska man tolka det?M vill ju ha fler jobb, skriver man. Är jobbskatteavdraget inte ett bidrag? Nähä, ett avdrag..Miljö och klimat ska inte ha några "bidrag".Korkat och dumt, men tacksamt i debatten som M förlorar på, mycket till och med.

Och så¨en höjd EU-avgift från 40 till 55 miljarder per år som Sverige ska betala. Var det inte någon som talade om den risken för 25 år sedan...? och nästa blir en EU-skatt, Håll i er.

Inga kommentarer: