lördag 26 maj 2018

Miljö,klimatmed höghastighetståg stoppa nedskräpningen, minska antibiotikakött, rädda haven från plast, makt över tiden, barns psykiska hälsa - här ska Mp klara 4-procentsspärren.
Så låter det på Mp:s kongress när partiet preciserar sitt valmanifest. Man har fått kritik för att ha för många frågor, nu är det dessa 5-6 områden som gäller. Engångsartiklar av plast ska beskattas sa Fridolin och bytte ut kolbiten mot en plasttops.

Fridolin och Lövin återvaldes men intressant att man nu diskuterar två kvinnor som språkrör för att stärka feminismen men också bara en partiledare.
Det är ingen tvekan att Mp är illa ute där stödet hos kvinnor har halverats och 50 kommuner har svårt att få kandidater till kommunvalet för att folk har hoppat av.

Dagens DN/Ipsos stärker Centern där alla tre 4-procentpartiernas  Mp,L och Kd har  Centern som högt andrahandsalternativ.
För Mp gäller det 9 procent, Liberalerna, 14 procent och KD 11 procent. Läs också professor Bo Rothsteins artikel på dn.se/debatt i dag där han talar om vikten av att ha positiva hoppingivande budskap . Det är alldeles för mycket kris, risker, fruktan, katastdrof i stället för framtidstro, optimism och hopp. Här har Centern det rätta inriktningen.



Inga kommentarer: