lördag 12 maj 2018

Moderaternas Sverigemöte. Inte så hårt och gammelkonservativt som jag trodde. Hårdare krav på motprestation för att få socialbidrag var det hårdaste nya. Har man arbetsförmåga ska man jobba. Att kalla mötet för Moderaternas Sverigemöte  var förstås en knuff mot Sd.
Och så vill man göra om lagen så att den gäller "Lika för alla" som är M;s nya valslogan, dvs det ska  samma regler i hela landet och kommunerna ska inte kunna avgöra detta själva. Det blir inte lätt eftersom det är individuella bedömningar som görs. Hur ska en sådan lagstiftning utformas. Ska förbud att ge bidrag till papperslösa skrivas in i lagen? Ska förbud att ge bidrag till barnfamiljer i kris som sökt asyl och väntar på beslut skrivas in in lagen?...ska....

Det sämsta med M:s förslag är att M vill ta emot färre asylsökande och göra detta med sökprocesser från utlandet som sätter hela asylrätten på spel. Det kan vi inte gå med på.

Ett bättre förslag från M är att man väljer att gå till val på att inte utse någon huvudmotståndare.
Det är förståndigt politiskt eftersom personer som skulle kunna rösta på partiet inte gör det när partiet utnämnt dem till huvudmotståndare. Det är klart man vill ha röster även från personer som kanske tänkt rösta på S och M.

Det andra är att formuleringar om drömmar tog över hårdheten och gjorde programmet mer likt "den amerikanska drömmen" att satsa hårt för att komma fram i samhället och få sina drömmar uppfyllda. "Lika för alla".
Den riktigt gammeldags konservatismen tonades ner som dn.se/ledare skriver.

Inga kommentarer: