söndag 6 maj 2018

Lyssnar på nyheterna och nu handlar politiken om samarbete S och M i flyktingpolitiken, Och i kväll blir det partiledardebatt med alla sex riksdagspartierna i två timmar. Mycket intressant.
Det låter bland mediafolk som man tror att det kan bli en uppgörelse S och M redan före valet. Båda vill ha frågan avklarad före valrörelsen för att kunna lämna flyktingfrågan bakom sig i valet. Ingen säger något sådant men jag tror att det redan finns en uppgörelse mellan Löfven och Kristersson att göra upp före valet. Båda vinner, så här kan det låta,

Socialdemokraterna får bort flyktingfrågan i valet som splittrat och kommer att splittra partiet i valet om den inte är borta.
Mp och V kommer inte att kritisera S under valet i denna fråga om den redan är avgjord. Den är då död. Det blir lättare att driva valrörelse för alla tre nuvarande regerings-eller stödpartier. Lagen om ensamkommande barn kan bli ett problem som M har sagt att de vill ha bort, men jag tror M viker sig där.

Moderaterna får också bort flyktingfrågan i valet som splittrat Alliansen där C i frågan om ensamkommande och L i flera andra frågor som familjeåterförening haft andra åsikter.
M vinner på att frågan är avgjord före valet och det gäller hela Alliansen även om övriga partier hårt kommer att kritisera S-M uppgörelsen som kommer att få rejält stöd från SD. Det blir fritt fram för Alliansen och C,L,Kd att driva sina övriga egna frågor och gnager inte på Allianssamarbetet. Hur mycket ska vi slå vad?

Inga kommentarer: