torsdag 28 februari 2019

Så kommer man direkt från TV-apparaten och kan tala om att Damerna tog guld i VM i damstafett i Seefeldt i Österrike.
Vilken fantastisk spurt av Stina Nilsson som slår Johaug i spurten efter att ha fått ett 18-sekunders försprång av Charlotte kalla på den 3:e sträckan. Emma, Frida, Charlotte och Stina heter tjejerna som nu har gjort de svenska damerna till världsmästare i stafett. Härligt..

Världen i övrigt har handlat om Trump och Kim Jung-Un som för andra gången eter mötet i Shanghai i våras förhandlar om nedrustning av kärnvapen. Det blev inget sådant besked i dag heller.Mötet avslutades snabbare än planerat bl a därför att Nordkorea ville att sanktionerna mot landet skulle hävas, som inte Donald Trump gick med på. Nu ska nya förhandlingar och möten ske senare på lägre dignitet men med samma tema.

Jag tror mötena mer handlar om att synas på hemmaplan än att verkligen komma överens om nedrustning..Båda personerna, särskilt Trump som nu har utredningen om eventuellt samarbete med Ryssland över sig måste visa att han r så stor som han säger. Nej, han kommer inte att sitta tiden ut.

Swedbanks samarbete med oligarker och storherrar som Ukrainas avsatte och brottsdömde president Janukovytj dominerar svarta sidorna i media.
Undrar bar hur lång tid det tar innan Swedanks vd Birgitte Bonnesson avgår. Det är en riktigt allvarlig 40 miljarder grådaskaffär, men det är långt kvar till Danske Banks 2000 miljarder. Tycker lite  synd om Stoffe som jobbar i den här smeten nu. Men i dag har vi lilla Juni hos oss  som nu sover i vagnen på framsidan efter promenaden hon och jag gjorde före skid VM.

Inga kommentarer: