tisdag 16 december 2008

EU, världen och IT
Förvånande att inte fler förstår IT-kraften och reaktionen från dagens ungdom kring bloggning, internet och nedladdning av filer. Lagstiftningen, som är helt EU-styrd om FRA, Ipred, Ipred 2 och datalagring är gammal redan när den kommer. Om Ipred lagen kan få bloggarna att rasa på någon dag borde alla försatå vilken kraft det finns i Piratpartiet som nu ställer upp i EU-valet. På några dagar kan piratpartiet få fler röster än centern i EU-valet. Där röster man gärna på ngt nytt och Piratpartiet är nytt - särskilt för ungdomar där bara 24 procent röstade i förra valet. Kunde Obama få med 100-tusentals bloggare och nätfolk så kan andra...Och ungdomarna applåderar inte Bryssel. Där hade kanske en gammal EU-kritiker kunnat göra nytta...både för ungdomarna och centern.

Rätt tid för spårbilar
Några av oss som tror på modern miljövänlig transportteknik som spårbilar försöker nu få in en artikel i ngn av de svenska drakarna. Det är verkligen rätt tid. Bilindustrin ropar efter alternativ, klimatdebatten också, liksom finanskrisen och den ökade arbetslösheten. Vad väntar världen på? Spårbilar är naturligtvis inte lösningen men en del av lösningen...

För övrigt var Sonja och jag och Micke och Åsa på Lucia i går med Emma på Vikingens förskola strax efter sju. Man blir flera år yngre bara av att se och höra... och själen fylls med julglitter.
Och i dag hämtade jag Emma klockan tre och frågade vad hon ville göra. Åka till Grantomta och äta glass farfar... Och så blev det. Lättlurad? Ja, så gärna.


1 kommentar:

Christian Engström (pp) sa...

Du har rätt, en gammal EU-kritiker som du skulle kunna göra mycket nytta och passa väl in i Piratpartiet.

Vi ser med oro hur de styrande politikerna både i Sverige och i Bryssel håller på att montera ned de grundläggande medborgerliga rättigheterna i rasande fart, och istället bygga om Europa till ett kontrollsamhälle av tidigare aldrig skådat slag.

Den underliggande orsaken till den utvecklingen är det demokratiska underskottet i EU. Det leder till att storföretagens lobbyister får nästan obegränsat spelrum i Bryssel, vilket i sin tur leder till medborgarfientliga lagar som till exempel Ipred, datalagringen och allt annat vi slåss mot.

Det är hög tid att inleda arbetet med att åtgärda det här, och ett första steg är att säga nej till Lissabon. Läs mer här om Piratpartiets syn på EU.

Du är hjärtligt välkommen till oss, om och när du känner att det är dags att ge upp hoppet om att kunna få ditt gamla parti att ändra sig.

Du skulle absolut göra nytta hos oss, och jag tror också att du skulle ha rätt kul medan du gjorde det. Att värna det demokratiska samhällets grundvalar är en evig politisk fråga, men det är mycket roligare att göra det med moderna politiska arbetsformer.

Politik ska bygga på deltagarkultur, och inte fungera som en åskådarsport.

Så hjärtligt välkommen, som sagt, om och när du vill!

/Christian Engström
Vice ordf Piratpartiet
Kandidat till EU-parlamentet 2009