torsdag 4 december 2008

Kraftfull o positiv räntesänkning
Bara att gratulera riksbanken. Riksbanken vågade visa vad som behövs och det var mer räntesänkning än någon vågat drömma om. På morgonen var det någon bankanalytiker som tippade kring en procent men skulle grna ha önskat lite mer tom 1.25 kanske 1.50. Överraskad?? Detta hade varit en omöjlighet om vi gåttöver till euro.

Den goda staden
På kommunens bekostnad deltog jag i dag i Banverkets, Vinovas m fl konferens på hotel Clarion om Den goda staden. 100-150 deltagare från riksdag, kommuner,landsting och konsultföretag.
Lite förbryllad över Banverkets och Nils Edströms njugga inställning till spårbilar. Visst det är oprövat i större skala men säg vad som inte varit oprövat innan det prövats..."Ingen anledning bygga för linjetrafik, bara för nätverk och matartrafik", säger han. Skitprat. Jag taon naturligtvis chansen och berättade om Värmdö Kompass, och de 10-15 kommuner bara i Sverige som nu r på väg att utveckla spårbilssystem. Och vi var flera där också från sådana kommuner som Södertälje, Uppsala Karlskrona och från SIKA.
Det är nu regeringen skall satsa. Det är nu regeringen skall ge resurser och signaler till Banverket och Vägverket för framtiden.

Vasakungarnas Djurhamn
En historisk kväll på Vitterhetsakademin med Jan-Bertil Schnell, Augst Boj och andra från Stiftelsen Vasakungarnas djurhamn. Ett utmärkt exempel på vad det går att göra med historia, egagemang och lite d-ar anamma. Och så lämnade man över en liten framställan på 5 milj till kommunen...men det skall vi se positivt på. Här finns både kultur, turism och företagande.

Inga kommentarer: