tisdag 2 december 2008

Maud - Volvo- spårbilar
Vilken jättechans har inte centern och Maud Olofsson nu att driva på i regeringen för modern miljävänlig spårteknik som spårbilar. Hela debatten handlar om bilindustrins framtid och överlevnad. Framtiden för Volvo, Saab och andra bilföretag handlar om att ta fram bilar som klarar klimatkraven och att ta fram nya produkter som kan ersätta bilar som klarar energi-, miljö- och klimatkraven. Det är här spårbilar kommer in. Vilken jättemarknad kan inte detta ge för export till hela världen? Vad msäger en näringsminister om det? Vilket avtgryck kan det inte ge i hisrotien för den som vågar ta fram ett koncept som stödjer en sådan utvefkling? Varför inte direkt ge stöd till de 10-15 kommuner som nu vill satsa på spårbilar och de 10 till som funderar på saken, men där finansieringen är ett problem.
Jag har pratat med Dig om saken Maud, vid flera tillfällen. Du, Andreas Carlgren och Leif Zetterberg har fått infomaterial om spårbilar. Du kan göra något. Vi spårbilskommuner i Kompass är beredda att på alla sätt hjälpa till.

Var är spårbilarna i Värmdö?
Ja, uppriktigt sagt håller jag på att förlora tålamodet över den tröghet som råder i planeringen i vår kommun. Vi tog i september beslut om budgeten där de tidigare spårbilsutredningarna om en ringled i Gustavsberg och en infartsled till Stockholm skulle kompletteras med en linje Gustavsberg - Charlottendal - Hålludden. Skall det behöva ta flera månader? Vad händer? Händer ngt överhuvudtaget?

Inga kommentarer: