onsdag 31 december 2008

Nyårsafton den 31 dec 2008
Så blir det bara. Året kommer till sitt slut. Bra år? Nja. Klimatkriser och finanskriser. Ett uppblossande krig i Mellanöstern. Ett eldupphör på några dagar för att sätta sig vid förhandlingsbordet vore väl inte omöjligt att kunna medverka till från båda parterna? Det är min Nyårsförhoppning. Israel tappar ännu mer fötroende i världssamfundet och Hamas håller på att förlora sin demokratiska bas. Stoppa omedelbart fientligheterna och sätter er ner. Det är väl för era folk ni finns till?

Vad väntar jag mig mer 2009
Att världen, FN, EU, USA, Kina, Indien, verkligen når en klimatöverenskommelse i Köpenhamn i december. Den som har största möjligheten att politiskt nå framgång för detta är Obama. Han har just nu så gott som hela världens förtroende och en möjlighet som kanske aldrig återvänder att rätt använda detta. Förnybara energiformer, klimauppgörelser, bort med fossilberoendet, klimat och miljävänliga industrier, bostäder och transporter. Spårbilar kommer att bli verklighet i Heathrow, London och det kommer att planeras för fullt på flera platser. Värmdö naturligtvis, med en ringlinje runt Gustavsberg och ner mot Hålludden som den första etappen.

Värmdö
Värmdöcentern tackar för det gångna året. Vi tackar varandra. Vi tackar Allianspartierna, oppositionen, personalen och inte minst medborgarna som stått ut med sina företrädare....
Nja, det vet vi väl inte förrän i september 2010....
Vi vill från Värmdöcentern verkligen, bidra till att förbättra samarbetsklimatet i hela kommunen 2009. Öppenhet, dialog, medborgarinflytande. Lyssna, men också kunna fatta väl förankrade och gärna breda beslut i de större frågorna.
För övrigt tänker Sonja och jag fira Nyår, med glada gamla vänner i Värmdö. Viss blir det väl några meningsutbyten, det hör till, men mest blir det roligt.
Skål
och Gott Nytt År 2009


2 kommentarer:

Anonym sa...

Gott Nytt År till Sonja och dig, Hasse, på Värmdö från oss på Rödön.
Maria och Håkan

Håkan Larsson sa...

Gott Nytt till er i Värmdö från oss på Rödön.