torsdag 3 mars 2011

EU-budgeten: Slopa jordbruksstödet - satsa på miljö, landsbygd och klimat
Ja, så ser det ut som om ytterligare ett besked från ja-sidan i folkomröstningen om EU nu är på väg att överges. Ja-folket tävlade om att vara bäst på att slopa det orättvisa, dyra, miljöförstörande och globalt utmanande jordbruskstödet om vi blev medlemmar. Nu vill s ge upp det och där finns också folk på nej-sidan som Marita Ulvskog...Nej gör om och gör rätt och läs gårdagens blogginlägg.

Gör något åt utförsäkringen nu
Detta är regeringens sänke, bollandet mellan arbetsförmedling och försäkringskassa. Fler sjuka kommer nu tillbaka till Försäkringskassan efter en misslyckad sejour hos arbetsförmedlingen. När kommer regeringens aviserade ändringsförslag? Och gör då något hållbart, snälla, så att människor kan känna livs- och arbetsglädje och inte kommer i kläm. Varför inte en rejäl välfärdssatsning där människor kan få jobba så mycket man orkar i förskola, skola, social omsorg och äldrevård?

Bra pilotprojekt mot ungdomsbrott
Regeringens uppdrag till Rikspolisstyrelsen att starta ett pilotprojekt för att förhindra att ungdomar riskerar att bli kriminella är en bra och riktig förebyggande samhällsuppgift. Mer av förebyggande insatser överhuvudtaget, t.ex inom vården, dvs hälsovård för att förhindra sjukvård, motion, kost, balans i tillvaron mellan arbete, barn, fritid, kultur t.ex.
Nu väntar vi på ett pilotprojekt inom trafiken också -en spårbilsbana....

För övrigt är det just detta jag och andra företrädare för KOMPASS skall tala med näringsdepartementet och trafikverket om i dag...

Inga kommentarer: